Shredsisters på Snowcamp

Posted on Posted in Uncategorized

Af Marie Tvarnø


I uge 46 fandt den årlige Surf & Ski Snowcamp i Sölden sted, og Shredsisters var selvfølgelig med.

Snowcamp er en uge, hvor alle skiløbere og snowboardere får mulighed for at teste sæsonens nyeste gear. Leverandørerne stiller op med ski, snowboard, goggles, kameraer, vanter og meget mere som alle kunderne kan teste. Samtidig er der mulighed for at få undervisning af instruktører fra Den Danske Skiskole eller komme på workshops med leverandørerne fra de forskellige mærker. Der er mulighed for at bytte udstyr, så meget man har lyst til i løbet af dagen, hvilket gør at der kan skiftes afhængig af sneforholdene på bjerget.

En dag på snowcamp ser nogenlunde sådan her ud:

Vækkeuret ringer kl 7.00. Tøjet ryger hurtigt på, og jeg stryger ned i morgenmadsbuffetten. Der er alt, hvad hjertet begærer, og jeg får hurtigt fyldt depoterne op. Jeg skal jo være klar til endnu en dag på ski.

Kl 7.35 skynder jeg mig op på værelset, hopper i skitøjet, får støvlerne pakket ned og så er det ned til bilen, hvor de andre venter. Jeg er sjældent den, der kommer først afsted. Vi kører op ad bjerget, og der er nærmest ikke en sky på himlen. Der ligger ikke meget sne, men nok til at skiløbet er super fint.

Kl 8.10 er vi i campen på Tiefenbachgletscheren. De første leverandører er allerede i fuld gang med at stille deres grej frem for at gøre campen klar til de 415 kunder, der er med på testturen. Jeg er selv med gennem en af butikkerne og hjælper derfor til med at bygge campen op.

LegalNotices
Voelkl skiene er perfekte til de ny præparerede pister

8.45 står de første kunder klar til at få indstillet de ski, der skal prøves fra morgenstunden af. Der er fuld knald på fra start af og humøret er i top.

Alle samles til morgenbriefing kl 9.10, hvor Palle og Søren, som står får snowcampen fortæller lidt om dagens program. Der bliver uddelt lodtrækningspræmier og afslutningsvis, råber alle tre gange ”Hurra” for Sölden. Det er en tradition, og det råbes hver dag på snowcampen.

Så er det blevet tid til at finde ski til mig selv. Jeg ryger i et par Voelkl Racetiger, som er perfekte til formiddags lektionen ”Bliv bedre på bakken”. Undervisningen varer 2.5 timer, hvor vi hver især får individuelle fifs til vores skiløb, samt en masse forskellige øvelser, som der bliver afprøvet af en instruktør fra Den Danske Skiskole.

Til frokost er der nærmest altid lang kø på restauranten så en salat og lidt brød til bliver den hurtige løsning. Naturligvis også en masse vand og ”lidt” chokolade.

 

to på snowcamp
To Shredsisters der er klar til nogle hurtige sving!

Til eftermiddagslektionen har jeg meldt mig på Freestyle-skiing og er derfor hoppet i et par twintipski fra K2. Her ryger jeg lidt ud af min comfort-zone, da jeg er en kæmpe bangebuks. Jeg prøver at hoppe i parken et par gange, og jeg synes selv det kører ret fint, men jeg mærker hurtigt på coachen, at det måske ikke var helt så godt, som jeg troede. På boksene går det dog lidt bedre. Der kan jeg ikke falde lige så langt og hårdt som på hoppene, bilder jeg mig ind. Da parken i Sölden ikke er særlig stor, får vi en del tricks, vi kan øve på pisterne. Ved hver liftmast finder vi hop, som vi kommer flyvende hen over. Vi laver piruetter, så jeg bliver helt rundtosset, og vi lærer teknikken til at køre switch, så det pludselig bliver sjovt at køre den forkerte vej.

Da vi er færdige med at hoppe rundt skynder jeg mig ind i campen og finder et par andre ski. Solen solen er ved at gå ned bag bjerget, så sneen igen er frosset. Det bliver til et par hurtige ture, der får adrenalinen til at pumpe.

Kl 16.00 pakkes campen ned, så den er klar til at blive sat op igen i morgen og alle kører ned fra bjerget. Jeg smutter hurtigt ind med støvlerne på hotellet, så de ikke er helt frosne til i morgen, og så er det ellers afsted på afterski et par timer. Der bliver danset til tyrolermusik og stemningen er i top. Bartenderen er naturligvis iført en Dirndl, kjolen man altid ser til blandt andet Oktoberfest.

Kl 19.00 er vi hurtigt tilbage på hotellet for at få et bad og lidt mad. Igen er der en kæmpe buffet stillet op med forretter, fem forskellige hovedretter og desserter så langt øjet rækker. Der er noget for en hver smag.

Efter maden mødes vi igen med nogle af de andre til en øl eller to mere, og så er det ellers på hovedet i seng. Vi skal jo helst være lidt friske til ski igen i morgen.

freestyle
Foto: Snowcamp