Kite WeeQ!

Posted on Posted in Sæson 2017/2018

Kitetossede shredsisters har endnu engang været på tur!

Denne gang gik turen til Lynæs på Kite WeeQ, et kursus for seje surfer chicks, der elsker at kitesurfe og være på vandet. Formålet med Kite WeeQ er helt i ånd med ShredSisters: at skabe et netværk og fællesskab mellem piger, der elsker sporten! Om det er ski eller kitesurfing, så er vi solgt af konceptet.


Af: Katrine Møller Jensen


Der var lagt op til masser af timers sjov på vandet med kyndig instruktion fra to af Danmarks sejeste surfer chicks Therese Taabbel og Emely Freja. Therese ligger nummer 7 på verdensranglisten i freestyle og både hende og Emely har rejst verden rundt og surfet helt unikke steder.

Kurset startede fredag eftermiddag og efter en kort introduktion røg vi hurtigt på vandet. Weekendens mål for de tre shredsisters var at lære at holde højde, dvs. hvordan man med skitermer ”kanter”, så man kan sejle op imod vinden og ikke driver med vinden ned langs stranden og skal gå den lange vej tilbage. Utroligt nok lykkedes dette allerede i første session og så skulle der sættes nye mål: Lære at hoppe! Efter en hurtig aftensmadspause røg de hardcore ud på en sen solnedgangs session, hvor det var solen og ikke kræfterne, der besluttede hvornår man skulle stoppe. Solnedgangssurf betød selvfølgelig også at teltene skulle slås op i mørke, med fælleshjælp betød dette ikke meget og vi kunne hurtigt kravle i en varm sovepose i læ for regnen – trætte og tilfredse efter første dag på campen.

Lørdag morgen vågnede vi op til trist dansk gråvejr, regn og ingen vind, hvilket er lidt kedeligt, når man er kommet for at kite. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget og noget af det, der er allervigtigst ved kitesurfing er sikkerhed. Derfor gennemgik vi ”self rescue”, dvs. metoder til hvordan man kan redde sig selv og sin kite, hvis noget går galt på vandet. En ting der ikke er dårligt at kunne og som vi alle tre fik brug for i løbet af weekenden…

Therese og Emely er to piger med gang i, så da vi havde fået sikkerheden på plads fik de lynhurtigt arrangeret en sup polo turnering, der skabte masser af smil og grin, da alle pigerne røg på hovedet i vandet på stribe. Sådan gik formiddagen hurtigt og eftermiddagen stod på wakeboarding.

Efter at have været på vandet og ude i regnen hele dagen var det lækkert at komme tilbage og hoppe direkte ind i surf centerets varme sauna.

Lørdag aften bød bl.a. på oplæg fra Therese og Emely, hvor de viste film og billeder fra nogle af deres mange kiteture og inspirerede til masser af eventyr. Er du nysgerrig på at se dem, så tjek pigernes hjemmesider ud her: www.theresetaabbel.com og www.emelyfreja.dk

Aftenen blev afsluttet med en lækker yogasession kyndigt instrueret af Emely. Det var skønt at få strukket kroppen igennem og falde til ro efter en lang dag med masser af aktiviteter. Søndag var vejret klaret op og vi startede dagen ud med en lækker udendørs yoga session på stranden. Efter denne skønne start på dagen skyndte vi os ud på vandet og tilbragte resten af dagen med at finpudse kiteformen og afprøve nye tricks.

 

 

Det var en mega fed weekend fyldt med masser af aktiviteter og godt humør, hvor alle de deltagende piger og ikke mindst Therese og Emely virkelig beviste, at der er noget helt unikt i at samle en flok piger med en fælles passion – og det skaber masser af energi, inspiration og læring. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi ses på vandet! Hvis I vil igang med at surfe, så tjek Lynæs Surfcenter ud: http://surfcenter.dk/