Åre turen 2019

Posted on Posted in Sæson 2018/2019

Endnu engang gik turen til forrygende Åre i uge 5, hvor nye såvel som gamle Shredsisters mødte Sveriges enorme kulde blandet med et flot snelandskab og fine forhold til at udvikle vores skiløb.

Af: Caroline Harms-Tefke


Turen startede men en hyggelig togtur i det ældre Snälltoget med afgang fra Malmø. Nye såvel som gamle lærte hinanden at kende på kryds og på tværs, og da tiden nærmede sig godnat tid, blev kabinen ellers omdannet til en smart køjesengskupé for 6 personer, hvor vi blev vugget i søvn af togets behagelige rystelser, i mens vi kom tættere og tættere på slutdestinationen Åre 😊

Sovepladserne i togkupéen
Hygge i toget
Snälltoget

 

Torsdag morgen ankom vi til det smukkeste vinterlandskab i Åre og vi var klar til turens første dag på ski. Alle pigerne såvel som turens instruktører havde glædet sig til at få udforsket Åres skiterræn, og de blev ikke skuffede. Efter en vellykket første dag, hvor flere af pigerne også nåede en tur op på toppen af Årekutan, ventede indkvartering i hytterne og aftens koldeste udfordring, nemlig bipper træning udenfor. Her skulle det vise sig, at kulden blev vores største udfordring, da Åre viste sig fra sin allerkolde side. Alle fik dog fundet frem til den nedgravede bipper, som var gemt godt ned mellem hundelorte og sne.

Bagsiden af Årekutan
Kulde på toppen
Ski selfie
Toppen af Årekutan

Fredagen stod endnu engang i udfordringernes tegn, hvor vi alle fik tilrettet og udviklet vores skitekni og legede i det sneklædte terræn. Efter endt skiløb, blev det tid til det legendariske Tour de Chambre. Traditionen tro blev det en meget underholdende aften og dette år stod den på Østrigsk Jodle tema krydret med Toga fest med olympisk islæt, og en fed 90’er fest. Her afsluttede vi med 90’er hits-banko som det sjove indslag.

På skiløb mellem sol og træerne
Der undervises….
Årets super gode instruktører: Sanna & Mette

Vi var nu allerede på dag 3. Tiden flyver afsted, når man hygger sig. Instruktørerne havde om lørdagen planlagt et udfordrende face, som vi hver især skulle køre nedad, alt mens vi blev videofilmet, til senere analyse og udvikling. Her blev vi alle sammen udfordret på linjevalg og vores skiteknik. Fælles for os alle var også, at Åre endnu engang bød på en kold dag. Så kolde fusser og hænder måtte varmes med varme drikke, før vi kunne nyde lidt mere skiløb. Enkelte hard core piger fik overvundet Åre’s kulde og mørke, og kom derfor på aftenski i Duved, hvilket var en sand fornøjelse, hvor der blev tid til at få ræset lidt og eksperimenteret med lidt synkronkørsel.

Smukt sne landskab
Der hygges i stolliften.

 

 

Sneklædte Åre
Hver morgen stod den på opvarmnings aktiviteter så vi alle kunne holde varmen

Det går jo stærkt, når man har det sjovt, hvilket årets tur til Åre er et sandt eksempel på. Så det var bare om at nye turens sidste skidag og denne blev nydt i selskab med to enormt dygtige instruktører, som lavede hver deres workshops; Hop & sjov eller Hurtig pistesjov, hvilket endnu engang var til stor glæde for alle pigerne. Før frokosten stod turens sidste skiudfordring på, at man to og to, skulle finde og konstruere et skishow med uanede muligheder for selvfortolkning. Dette resulterede i sjove, flotte og meget kreative shows, hvor vi hver især fandt det indre legebarn frem og samarbejdede med hinanden. De bedste blev belønnet med flotte præmier.

Hver kvinde blev filmet så teknikken kunne forbedres
Video facét

Det blev søndag og turen gik endnu engang hjem mod København i det hyggelige Snälltoget, hvor dagligdagen for alle endnu engang bankede på, alt imens Åre gjorde sig klar til VM i alpint skiløb. Dagen efter vores afrejse fik Åre nemlig besøg af de bedste alpine skiløbere i verden.

 

 

Det var svært at holde hænderne nede! Frister det dig, så hold øje med næste skitur 😊