KITE, VIND OG VAND – SOMMERENS POWDER!

Posted on Posted in Sæson 2017/2018

Ikke én eneste sommerdag i juli, meteorologerne taler om historisk dårligt sommervejr i Danmark – ikke en af os havde opfattet at vejret havde været dårligt. Vi var isolerede på et af Danmarks små ø paradiser, idylliske Samsø, som viste sig at være et mekka uden lige for kitesurfere. Masser af vind, kort fra kyst til kyst, fladtvand og lavvande – hvad mere behøver en kitesurfer for hurtigt at kunne finde gode surfspots.

Derudover kunne Samsø også prale af krystalklart vand og lækker sandbund – det lyder nærmest eksotisk, det var det også i vores øjne. Det var et rigtig godt kald da vi valgte at skifte årets feriedestination Marokko ud med Samsø.

Teknikken øves i vandet

Målet med denne sommer var at lære at kitesurfe, og da vi fik et hint om surf.dk og læste om deres koncept var vi ikke i tvivl om, at vi skulle til Samsø denne sommer. En hel camp med en masse andre surf glade entusiaster, hvor vind og vejr vil være i centrum for planlægning af dagen.

Morgensurf, aftensurf, fællesspisning på stranden eller i lejren, no-wind aktiviteter på vand og på land, socialt samvær og hygge på tværs af aldre, familier, tidligere garvede kursister og førstegangs kursister, dedikerede surfinstruktører – og der var ingen tvivl om, at surf.dk levede op til deres beskrivelse af konceptet og vores forventninger.

Hvorfor kitesurfing?
Det er sommer og sneen er smeltet – hvordan kan man ellers udnytte den smeltede sne bedre end at være på vandet. Vi er dedikerede til skisporten, elementerne i form af naturen og outdoor aktivitet, farten, uforudsigeligheden, udstyret og det at kunne kontrollere dette op imod de ydre kræfter samt de adrenalin kick det giver.

Følelsen af at være drevet af den spænding det giver og suset i maven når farten indtager, men ikke mindst også det sande nørderi. Charmen ved en sport, hvor flere detaljer skal gå op i en højere enhed for at det lykkes. Er det en kite eller et par ski der skal tilpasses de rigtige vejrforhold, elementerne er de samme.

Kitesurfing hører på samme måde som skiløbet i offpisten under ekstremsport – dvs. det er ikke uden risici når man kaster sig over sporten og det er ret vigtigt at have lært sikkerheden inden man begiver sig på vandet med sin drage da naturens kræfter kan være uforudsigelige.

Øvelser og teknik på land

Surf.dk gjorde en dyd ud af sikkerhedsinstrukserne og vi var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at vi var i trygge hænder og lærte at navigere på rigtig vis. Sammenholdt med skiløbet vil vi heller aldrig bevæge os ud i offpisten uden lavineudstyr og det rette kendskab til, hvordan dette håndteres.

Katrine, i højt humør efter dagens træning

Vores hoveder var de første dage godt fyldte med en masse nye begreber, termer og navne og da de søde kiteinstruktører begyndte at snakke om at ”donkeydicken” skulle ind i ”chickenhole” var vi ikke helt med på termonologien. Men efter vi fik lært at tæmme dragen var vi klar til at lege på vandet.

Vi er jo nogle powerpiger, så vi havde lidt svært ved at holde os ude af ”Powerzonen”, hvilket gav et par flyveture henover vandet. Da vi først kom op på boardet og fik fortalt at vi skulle kante og holde højde, var vi lige pludselig på bølgelængde!

Emilie, Mette og Katrine

Det kostede blod, sved og tårer at komme op på boardet, men den følelse det giver at sejle sin første tur kan sammenlignes med de første sving i uberørt powder!

Efter to uger og utallige timer i vandet kan vi alle tre konstatere, at det kræver vedholdenhed, tålmodighed og en god våddragt at lære at kitesurfe! Men med et kæmpe smil på læben og lidt trætte arme er vi enige om at kitesurfing er vores nye sommeraktivitet!

3 piger, der er helt høje efter 2 ugers kitesurfing

Vi fortsætter kiteeventyret til næste sommer på Samsø og vil gerne have en masse ShredSisters med! I samarbejde med surf.dk giver vi ShredSisters medlemmer mulighed for at lære at kite- eller windsurfe til en virkelig god pris. Nærmere info om uge og pris kommer i løbet af vinteren, men overvej allerede nu om uge 29, 30 eller 31 næste sommer skal bruges på Samsø i selskab med en masse andre ShredSisters og øvrige surf entusiaster.

Hvis I ikke kan vente med at komme i gang inden næste sommer, så tjek surf.dk’s hjemmeside ud. De har masser af kite-, windsurf og SUP-kurser i løbet af året.

Surfs up!
/Emilie, Katrine og Mette

 

Kitesurfholdet på Samsø