Åre turen 2019

Posted on Posted in Sæson 2018/2019

Endnu engang gik turen til forrygende Åre i uge 5, hvor nye såvel som gamle Shredsisters mødte Sveriges enorme kulde blandet med et flot snelandskab og fine forhold til at udvikle vores skiløb.

Af: Caroline Harms-Tefke


Turen startede men en hyggelig togtur i det ældre Snälltoget med afgang fra Malmø. Nye såvel som gamle lærte hinanden at kende på kryds og på tværs, og da tiden nærmede sig godnat tid, blev kabinen ellers omdannet til en smart køjesengskupé for 6 personer, hvor vi blev vugget i søvn af togets behagelige rystelser, i mens vi kom tættere og tættere på slutdestinationen Åre 😊

Sovepladserne i togkupéen
Hygge i toget
Snälltoget

 

Torsdag morgen ankom vi til det smukkeste vinterlandskab i Åre og vi var klar til turens første dag på ski. Alle pigerne såvel som turens instruktører havde glædet sig til at få udforsket Åres skiterræn, og de blev ikke skuffede. Efter en vellykket første dag, hvor flere af pigerne også nåede en tur op på toppen af Årekutan, ventede indkvartering i hytterne og aftens koldeste udfordring, nemlig bipper træning udenfor. Her skulle det vise sig, at kulden blev vores største udfordring, da Åre viste sig fra sin allerkolde side. Alle fik dog fundet frem til den nedgravede bipper, som var gemt godt ned mellem hundelorte og sne.

Bagsiden af Årekutan
Kulde på toppen
Ski selfie
Toppen af Årekutan

Fredagen stod endnu engang i udfordringernes tegn, hvor vi alle fik tilrettet og udviklet vores skitekni og legede i det sneklædte terræn. Efter endt skiløb, blev det tid til det legendariske Tour de Chambre. Traditionen tro blev det en meget underholdende aften og dette år stod den på Østrigsk Jodle tema krydret med Toga fest med olympisk islæt, og en fed 90’er fest. Her afsluttede vi med 90’er hits-banko som det sjove indslag.

På skiløb mellem sol og træerne
Der undervises….
Årets super gode instruktører: Sanna & Mette

Vi var nu allerede på dag 3. Tiden flyver afsted, når man hygger sig. Instruktørerne havde om lørdagen planlagt et udfordrende face, som vi hver især skulle køre nedad, alt mens vi blev videofilmet, til senere analyse og udvikling. Her blev vi alle sammen udfordret på linjevalg og vores skiteknik. Fælles for os alle var også, at Åre endnu engang bød på en kold dag. Så kolde fusser og hænder måtte varmes med varme drikke, før vi kunne nyde lidt mere skiløb. Enkelte hard core piger fik overvundet Åre’s kulde og mørke, og kom derfor på aftenski i Duved, hvilket var en sand fornøjelse, hvor der blev tid til at få ræset lidt og eksperimenteret med lidt synkronkørsel.

Smukt sne landskab
Der hygges i stolliften.

 

 

Sneklædte Åre
Hver morgen stod den på opvarmnings aktiviteter så vi alle kunne holde varmen

Det går jo stærkt, når man har det sjovt, hvilket årets tur til Åre er et sandt eksempel på. Så det var bare om at nye turens sidste skidag og denne blev nydt i selskab med to enormt dygtige instruktører, som lavede hver deres workshops; Hop & sjov eller Hurtig pistesjov, hvilket endnu engang var til stor glæde for alle pigerne. Før frokosten stod turens sidste skiudfordring på, at man to og to, skulle finde og konstruere et skishow med uanede muligheder for selvfortolkning. Dette resulterede i sjove, flotte og meget kreative shows, hvor vi hver især fandt det indre legebarn frem og samarbejdede med hinanden. De bedste blev belønnet med flotte præmier.

Hver kvinde blev filmet så teknikken kunne forbedres
Video facét

Det blev søndag og turen gik endnu engang hjem mod København i det hyggelige Snälltoget, hvor dagligdagen for alle endnu engang bankede på, alt imens Åre gjorde sig klar til VM i alpint skiløb. Dagen efter vores afrejse fik Åre nemlig besøg af de bedste alpine skiløbere i verden.

 

 

Det var svært at holde hænderne nede! Frister det dig, så hold øje med næste skitur 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

Shredding med brede dæk i Geelskov

Posted on Posted in Sæson 2017/2018

En håndfuld Shredsisters shreddede i maj og juni på mountainbikes i
Geelskov. Under kyndig vejledning fra Dameelite træner Diana Brälye blev der hoppet,
droppet og trænet teknik på cyklerne.


Skrevet af: Simone Josephsen, Foto: Diana Bälye


Mountainbiketræning er både sjovt og udfordrende og giver i den grad god mening at bruge tid på mellem skisæsonerne. Udover kondition styrker det nemlig også balance og koordination, som er nyttigt på ski.

Derfor havde Shredsisters arrangeret Mountainbike træning to onsdage i maj og juni – et tilbud som fem shredsisters tog imod.

Vi var heldige med det varme majvejr, så der blev luftet blege stænger og givet fuld adgang for de grådige myg. På de to aftener blev vi vejledt i hop, svingteknik og teknik til op- og nedkørsler. Fælles for alle på holdet var, at mountainbike erfaringen var begrænset, så alle blev udfordret og gik fra træning med lyst til mere!

Ud over kilometer i benene og luft under cyklerne blev der også brugt tid på at tale om sikkerhed og respekt for sine grænser – Diana beskriver uddyber nærmere på sin Instagramprofil.

Der blev allerede snakket om, hvor næste tur med cyklerne skulle gå hen, så der er rig mulighed for flere eventyr på mountainbike i fremtiden!

Sæsonafslutning og generalforsamling

Posted on Posted in Sæson 2017/2018

Skrevet af: Simone Josephsen


Fredag d. 8. Juni blev afslutningen på skisæsonen officielt markeret i Shredsisters. Solen skinnede fra en skyfri himmel, så der var vidst ikke var tvivl om, at vi for alvor var gået sommeren i møde.

Sæsonafslutningen blev i den anledning fejret på Amager Strand med beachvolley, kongespil og kolde øl lige til solen gik ned. I løbet af aftenen fortalte pigerne hinanden historier om både den afsluttede og kommende skisæson, men også om sommerens eventyr på fx mountainbike og surfcamp!

 

Solnedgang over Amager Strandpark

Vanen tro denne sommer holdte vi også generalforsamling. Denne gange skete det uafhængigt af sæsonafslutningen. 11 medlemmer var fremmødt til en hyggelig aften, hvor der blandt andet blev stemt om en mindre ændring af vedtægterne og den nye bestyrelse blev valgt.

 

Generalforsamling

Bestyrelsen består nu af:

Marie Tvarnø

Juliane Gerd Hansen

Louise Forde

Simone Josephsen og

Stine Stilbjerg samt

Suppleanterne:

Rikke Olsen

Caroline Harms-Tefke

Læs hele referatet af generalforsamlingen her

Kite WeeQ!

Posted on Posted in Sæson 2017/2018

Kitetossede shredsisters har endnu engang været på tur!

Denne gang gik turen til Lynæs på Kite WeeQ, et kursus for seje surfer chicks, der elsker at kitesurfe og være på vandet. Formålet med Kite WeeQ er helt i ånd med ShredSisters: at skabe et netværk og fællesskab mellem piger, der elsker sporten! Om det er ski eller kitesurfing, så er vi solgt af konceptet.


Af: Katrine Møller Jensen


Der var lagt op til masser af timers sjov på vandet med kyndig instruktion fra to af Danmarks sejeste surfer chicks Therese Taabbel og Emely Freja. Therese ligger nummer 7 på verdensranglisten i freestyle og både hende og Emely har rejst verden rundt og surfet helt unikke steder.

Kurset startede fredag eftermiddag og efter en kort introduktion røg vi hurtigt på vandet. Weekendens mål for de tre shredsisters var at lære at holde højde, dvs. hvordan man med skitermer ”kanter”, så man kan sejle op imod vinden og ikke driver med vinden ned langs stranden og skal gå den lange vej tilbage. Utroligt nok lykkedes dette allerede i første session og så skulle der sættes nye mål: Lære at hoppe! Efter en hurtig aftensmadspause røg de hardcore ud på en sen solnedgangs session, hvor det var solen og ikke kræfterne, der besluttede hvornår man skulle stoppe. Solnedgangssurf betød selvfølgelig også at teltene skulle slås op i mørke, med fælleshjælp betød dette ikke meget og vi kunne hurtigt kravle i en varm sovepose i læ for regnen – trætte og tilfredse efter første dag på campen.

Lørdag morgen vågnede vi op til trist dansk gråvejr, regn og ingen vind, hvilket er lidt kedeligt, når man er kommet for at kite. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget og noget af det, der er allervigtigst ved kitesurfing er sikkerhed. Derfor gennemgik vi ”self rescue”, dvs. metoder til hvordan man kan redde sig selv og sin kite, hvis noget går galt på vandet. En ting der ikke er dårligt at kunne og som vi alle tre fik brug for i løbet af weekenden…

Therese og Emely er to piger med gang i, så da vi havde fået sikkerheden på plads fik de lynhurtigt arrangeret en sup polo turnering, der skabte masser af smil og grin, da alle pigerne røg på hovedet i vandet på stribe. Sådan gik formiddagen hurtigt og eftermiddagen stod på wakeboarding.

Efter at have været på vandet og ude i regnen hele dagen var det lækkert at komme tilbage og hoppe direkte ind i surf centerets varme sauna.

Lørdag aften bød bl.a. på oplæg fra Therese og Emely, hvor de viste film og billeder fra nogle af deres mange kiteture og inspirerede til masser af eventyr. Er du nysgerrig på at se dem, så tjek pigernes hjemmesider ud her: www.theresetaabbel.com og www.emelyfreja.dk

Aftenen blev afsluttet med en lækker yogasession kyndigt instrueret af Emely. Det var skønt at få strukket kroppen igennem og falde til ro efter en lang dag med masser af aktiviteter. Søndag var vejret klaret op og vi startede dagen ud med en lækker udendørs yoga session på stranden. Efter denne skønne start på dagen skyndte vi os ud på vandet og tilbragte resten af dagen med at finpudse kiteformen og afprøve nye tricks.

 

 

Det var en mega fed weekend fyldt med masser af aktiviteter og godt humør, hvor alle de deltagende piger og ikke mindst Therese og Emely virkelig beviste, at der er noget helt unikt i at samle en flok piger med en fælles passion – og det skaber masser af energi, inspiration og læring. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi ses på vandet! Hvis I vil igang med at surfe, så tjek Lynæs Surfcenter ud: http://surfcenter.dk/

KITE, VIND OG VAND – SOMMERENS POWDER!

Posted on Posted in Sæson 2017/2018

Ikke én eneste sommerdag i juli, meteorologerne taler om historisk dårligt sommervejr i Danmark – ikke en af os havde opfattet at vejret havde været dårligt. Vi var isolerede på et af Danmarks små ø paradiser, idylliske Samsø, som viste sig at være et mekka uden lige for kitesurfere. Masser af vind, kort fra kyst til kyst, fladtvand og lavvande – hvad mere behøver en kitesurfer for hurtigt at kunne finde gode surfspots.

Derudover kunne Samsø også prale af krystalklart vand og lækker sandbund – det lyder nærmest eksotisk, det var det også i vores øjne. Det var et rigtig godt kald da vi valgte at skifte årets feriedestination Marokko ud med Samsø.

Teknikken øves i vandet

Målet med denne sommer var at lære at kitesurfe, og da vi fik et hint om surf.dk og læste om deres koncept var vi ikke i tvivl om, at vi skulle til Samsø denne sommer. En hel camp med en masse andre surf glade entusiaster, hvor vind og vejr vil være i centrum for planlægning af dagen.

Morgensurf, aftensurf, fællesspisning på stranden eller i lejren, no-wind aktiviteter på vand og på land, socialt samvær og hygge på tværs af aldre, familier, tidligere garvede kursister og førstegangs kursister, dedikerede surfinstruktører – og der var ingen tvivl om, at surf.dk levede op til deres beskrivelse af konceptet og vores forventninger.

Hvorfor kitesurfing?
Det er sommer og sneen er smeltet – hvordan kan man ellers udnytte den smeltede sne bedre end at være på vandet. Vi er dedikerede til skisporten, elementerne i form af naturen og outdoor aktivitet, farten, uforudsigeligheden, udstyret og det at kunne kontrollere dette op imod de ydre kræfter samt de adrenalin kick det giver.

Følelsen af at være drevet af den spænding det giver og suset i maven når farten indtager, men ikke mindst også det sande nørderi. Charmen ved en sport, hvor flere detaljer skal gå op i en højere enhed for at det lykkes. Er det en kite eller et par ski der skal tilpasses de rigtige vejrforhold, elementerne er de samme.

Kitesurfing hører på samme måde som skiløbet i offpisten under ekstremsport – dvs. det er ikke uden risici når man kaster sig over sporten og det er ret vigtigt at have lært sikkerheden inden man begiver sig på vandet med sin drage da naturens kræfter kan være uforudsigelige.

Øvelser og teknik på land

Surf.dk gjorde en dyd ud af sikkerhedsinstrukserne og vi var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at vi var i trygge hænder og lærte at navigere på rigtig vis. Sammenholdt med skiløbet vil vi heller aldrig bevæge os ud i offpisten uden lavineudstyr og det rette kendskab til, hvordan dette håndteres.

Katrine, i højt humør efter dagens træning

Vores hoveder var de første dage godt fyldte med en masse nye begreber, termer og navne og da de søde kiteinstruktører begyndte at snakke om at ”donkeydicken” skulle ind i ”chickenhole” var vi ikke helt med på termonologien. Men efter vi fik lært at tæmme dragen var vi klar til at lege på vandet.

Vi er jo nogle powerpiger, så vi havde lidt svært ved at holde os ude af ”Powerzonen”, hvilket gav et par flyveture henover vandet. Da vi først kom op på boardet og fik fortalt at vi skulle kante og holde højde, var vi lige pludselig på bølgelængde!

Emilie, Mette og Katrine

Det kostede blod, sved og tårer at komme op på boardet, men den følelse det giver at sejle sin første tur kan sammenlignes med de første sving i uberørt powder!

Efter to uger og utallige timer i vandet kan vi alle tre konstatere, at det kræver vedholdenhed, tålmodighed og en god våddragt at lære at kitesurfe! Men med et kæmpe smil på læben og lidt trætte arme er vi enige om at kitesurfing er vores nye sommeraktivitet!

3 piger, der er helt høje efter 2 ugers kitesurfing

Vi fortsætter kiteeventyret til næste sommer på Samsø og vil gerne have en masse ShredSisters med! I samarbejde med surf.dk giver vi ShredSisters medlemmer mulighed for at lære at kite- eller windsurfe til en virkelig god pris. Nærmere info om uge og pris kommer i løbet af vinteren, men overvej allerede nu om uge 29, 30 eller 31 næste sommer skal bruges på Samsø i selskab med en masse andre ShredSisters og øvrige surf entusiaster.

Hvis I ikke kan vente med at komme i gang inden næste sommer, så tjek surf.dk’s hjemmeside ud. De har masser af kite-, windsurf og SUP-kurser i løbet af året.

Surfs up!
/Emilie, Katrine og Mette

 

Kitesurfholdet på Samsø

 

Åre flashback

Posted on Posted in Sæson 2017/2018, Skier

Blandingen af dygtige undervisere og skiglade piger i et vinterparadis som Åre, gav nærmest en kemisk reaktion.

For andet år i træk har ShredSisters været på træningstur til Åre i det nordlige Sverige med freeride ski som omdrejningspunkt.

Opskriften for turen var simpel, men udløste masser af mod og en kæmpe energi blandt deltagerne. Ingredienserne var 3 dage, 15 piger, 2 professionelle undervisere og et tætpakket program, blandet med et snefyldt bjerg og hygge i et par træhytter.

Her er nogle flashbacks, som stadig står klart i min hukommelse fra dette års tur.

På vej op til drop-zone. Vi afholdte en lille freeridekonkurrence den sidste dag. Pigerne gav den fuld gas ned mellem træerne – trods en noget hård tur opad.

 

Camilla giver den gas ud over droppet med god højde på 😀

 

Alle på turen prøvede at tage droppet på billedet. Øvelserne med drops gjorde nogen af pigerne nervøse, men når de modigste havde taget springet, så var der ingen undskyldning for ikke også at gøre det. Det var Jesper Jouglas, der er professionel skiinstruktør fra Den Danske Skiskole og Johan Duus, som har en baggrund i freestyle skimiljøet og har været på podiet til freeride DM, der stod for undervisningen i år. Derfor var fart, nedaflastning og drops de primære fokuspunkter i undervisningen.

 

 

Om aftenen var der, videoanalyse, offpiste teori og bipperøvelser, men der var også tid til fest og hygge i både sofa og sauna. Én aften var der tour d’chambre, hvor hver hytte har planlagt et tema hjemmefra. Her er det kineserhytten der er klar til at få gæster.

Sneen var opkørt og hård af den nordsvenske kulde, men udsigten fra toppen var ufattelig smuk. #ensærligmorgen

Det var svært at holde hænderne nede!

Vi ses igen til vinter Åre.

Vil du med til Åre i uge 5 i 2018, så tilmelder du sig via dette link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczXtTmyZ9dbuj5gseDm3p8zhyUn-BsVDlWYGLDdJ1yvxTrLw/viewform?c=0&w=1

Sæsonafslutningsfest og Season Edit konkurrence 2017

Posted on Posted in Skier

Af Sigrid Lærke Truelsen, Foto: Louise Forde


Omkring bordene på Heidi’s Bier Bar faldt snakken hurtigt på sæsonens strabadser og planerne for næste vinter. Skiene er pakket væk for nu og endnu en fed sæson er overstået - det fejrede Shredsisters med season edit konkurrence og et brag af en fest!

Aftenen blev skudt i gang med generalforsamling, inden det gik løs med konkurrencen, hvor der var vilde præmier på højkant. Det kriblede i benene, da vi fik lov til at genleve hinandens skieventyr, og der kom hurtigt fadøl flankeret af Jägermeister på bordet.

Der var indsendt fede edits fra shredsisters på langrend, på afterski, i Japow og i parken - og det var en fest at samles om noget, vi alle er så glade for.

En stor tak skal lyde til den benhårde, men retfærdige dommer Johan Duus, der med sit trænede øje for detalje og podieplaceringer fra freestyle og freeride DM i rygsækken, bedømte aftenens konkurrence.

Aftenens priser for bedste video gik til:
1. pladsen Juliane Gerd Hansen og Louise Forde
2. pladsen: Rikke Olsen
3. pladsen: Isabella Tvede

Publikumsprisen vandt Clara Schartau med sit edit fra Norge og prisen for årets foto løb Isabella Tvede med.

Tillykke til årets vindere og tusind tak for de mange fede bidrag til konkurrencen - tjek vindernes og resten af de svedige film ud her

Kæmpestort tak til vores sponsorer Kari Traa, Ski & Fritid, Steep & Deep, NEFF og Dragon for de flotte præmier!

Til årets generalforsamling fik vi valgt en ny bestyrelse, der nu består af Trine DJ, Rikke Olsen, Juliane Gerd Hansen, Marie Tvarnø og Katrine Møller Jensen, samt Simone Josephsen og Louise Forde som suppleanter.

Tusind tak for en kæmpe indsats, hårdt arbejde og ikke mindst god energi det sidste halvandet år til Emilie Kærn, Emma Kylvåg og Louise Lund, der har valgt at træde ud af bestyrelsen.

Det har været et spændende år for Shredsisters, der stadigt vokser og har masser af spændende ting på tegnebrættet.

Hold øje med facebookgruppen Shredsisters og her på siden – der bliver brygget på alt fra klatresikringskursus til volleyballturneringer.

Shredsisters er et fællesskab, hvor vi alle kan byde ind og hvis du vil lave noget fedt i løbet af sommeren, om det er Friday Night Skate, fællesspisning eller en tur i vandet, skal du endelig ikke tøve med at skrive ud i gruppen og hive nogle shredsisters med!

MTB kursus med Shredsisters maj 2017

Posted on Posted in Skier

Af Sigrid Lærke Truelsen, Foto: Diana Brälye


I maj måned har de fleste vendt snuderne hjem fra bjergene og ned i computertastaturet – for mange går der lang tid, før der kommer sne under skiene igen, så for at stille de værste abstinenser, byttede Shredsisters skiene ud med jernhest og tog i skoven!

Diana Brälye, vores dygtige instruktør, viser vejen ned over hop og rødder.

Fire aftener i maj samledes en masse shredsisters hos Davinci Cykler i Holte for at køre mountainbike – delt i to niveauer, skiftedes de to hold til at prøve kræfter med at shredde på de berømte mountainbikespor i Rude Skov.

Nogle var med for at genoplade trætte eksamenshjerner, andre manglede afveksling til triatlon-træningen – nogle havde kørt mtb i årevis, andre havde aldrig prøvet det før. Alle var lutter sved på panden og smil på læben efter to timers smadder på de fede spor!

Til at undervise og guide os rundt i skoven, havde vi Diana Brälye, der kender Rude  bedre end sin egen bukselomme. Diana kører på DMK Dame Elites hold og havde masser af tricks og sjov i ærmet, så både nybegyndere og de mere øvede ryttere blev udfordret.

Vi fik luft under hjulene og kørt en masse rødder, så teknik og mod blev sat på prøve. Et par stykker måtte ned at kysse skovbunden, men selvom vi var nogle, der tog hjem med et par knubs, var der mest af alt blod på tanden efter at køre mere!

Skislibningskursus i Steep & Deep

Posted on Posted in Skier

af Simone Hjembæk Josephsen


Skisæsonen er så småt i gang, og det kribler i fødderne for at få skiene på og af sted! I torsdags d. 24. november sørgede Shredsisters for, at skiene også blev klar til at ramme sneen.

Fem piger mødte op hos Steep & Deep i Holte for at høre om slibning og voksning af ski. Frank fra Steep & Deep gav os en hurtig rundvisning i den store butik, og til sidst endte vi i værkstedet. Her viste han os den store maskine, Frank og hans folk bruger til at slibe skiene på, når de indleveres i butikken. Sagens kerne var dog, at vi skulle lære selv at vedligeholde ski.

Frank gennemgik grundigt, hvordan skiene slibes og vokses, samt fortalte om de mange forskellige muligheder inden for slibeudstyr. Vi fik alle mulighed for at prøve kræfter med både at slibe og vokse ski – og to piger gik hjem med ski, der var helt klar til pisterne med skarpe kanter og voksede såler.

Det var en lærerig aften, hvor vi alle blev klogere på vedligehold af ski, og så var der da også tid til lidt hyggesnak om vores skiplaner for den kommende sæson.

Til sidst havde Frank lovet os 25 pct. på alt udstyr til vedligehold, så der blev købt både file og voks til at prøve kunsten af derhjemme.